Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

19/6/2019

El Consell Municipal de la Infància de Manlleu proposa a l’Ajuntament dur a terme una campanya de sensibilització entorn el canvi climàtic

Des de l’ajuntament es va encomanar al consell la tasca de proposar actuacions relacionades amb els àmbits treballats que encaixessin amb un pressupost de 5000€ del que disposaven i de les que tothom se’n pogués beneficiar. La proposta guanyadora, amb un 19.6% dels punts, ha estat fer una campanya de sensibilització i conscienciació entorn el canvi climàtic

Durant aquest curs escolar que està a punt de finalitzar, i en el marc del Consell Municipal de la Infància, els nens i nenes de sisè de totes les escoles de primària han treballat en l’aprofundiment dels seus coneixements entorn de què és i com funciona l’Ajuntament. Ho han fet a través d’entrevistes a l’alcalde i als i les representants polítiques titulars de les regidories de serveis territorials, esports, noves tecnologies, atenció ciutadana, habitatge, transparència, salut pública, consum, gent gran i seguretat ciutadana i protecció civil.

Les entrevistes es van fer entre l’octubre de 2018 i principis d’abril de 2019. A finals d’abril, des de la regidoria de participació se’ls va encomanar la tasca de proposar a l’Ajuntament actuacions relacionades amb aquests àmbits i de les que tothom se’n pogués beneficiar.    

Un cop rebudes aquestes propostes, des del Servei de Participació, es van canalitzar cap als serveis tècnics municipals de cada regidoria anteriorment citada. Aquests, van ser els responsables de valorar-ne la seva viabilitat tècnica i econòmica tenint en compte que el límit econòmic per cada actuació era de 5.000€ ja que aquesta era la quantitat de diners destinada a la participació dels nens i nenes de la ciutat.

En total els nens i nenes de sisè han fet 16 propostes i, d’aquestes, finalment 7 han passat a la fase de votacions per ser viables tant tècnica com econòmicament.

Les votacions han tingut lloc durant la primera setmana de juny i hi ha participat 200 nens i nenes de sisè, que representen un 91% de l’alumnat d’aquest curs. Cada nen o nena ha disposat de 15 punts per repartir a raó de 5-4-3-2-1 segons els seus gustos o preferències. La distribució de punts ha estat força homogènia i la proposta guanyadora, amb un 19.6% dels punts, ha estat fer una campanya de sensibilització i conscienciació entorn el canvi climàtic.

El Servei de Medi Ambient serà l’encarregat de tirar endavant la proposta guanyadora durant aquest 2019.

 Gràfic del resultat de les votacions

 

 


Imatges relacionades

Foto de grup de la sessió de cloenda del curs 2018-2019
Gràfic del resultat de les votacions

Data de modificació: 19/06/2019 13:45:08

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter