Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

23/10/2019

Ple ordinari d’octubre 22/10/2019

Nota de premsa amb les resolucions de govern aprovades al ple del mes d'octubre celebrat ahir, dimarts dia 22 d'octubre de 2019.

Presa de possessió del càrrec d'un regidor de Junts per Catalunya – Manlleu

 

Donar-se per assabentat de la presa de possessió efectiva del regidor electe d’aquest Ajuntament, senyor Aleix Estrada Carrera, representant del grup municipal JxCAT – JUNTS, el qual passarà a desenvolupar les funcions que li són pròpies des d’aquesta mateixa data.

 

PROPOSTES I MOCIONS:

 

Podeu veure el text complet de les mocions a http://manlleu.cat/pl3/descobrir/noticies/id1163/convocatoria-de-sessio-ordinaria-del-ple-de-l-ajuntament.htm

 

S’aprova per unanimitat:

Moció de suport al manteniment de l’activitat industrial a la planta Prysmian – Manlleu

 

S’aprova amb els vots a favor d’ERC, JxCAT, CUP i SOMI i l’abstenció del PSC

Moció per dedicar una plaça o carrer de Manlleu a l’1 d’octubre

 

RESOLUCIONS DE GOVERN:

 

S’aprova per unanimitat:

 

  • Aprovació xifres del padró municipal d'habitants Any 2018 

Aprovar la revisió anual del resum numèric del padró municipal d’habitants, amb referència a 1 de gener de 2019, que fixa el nombre total d’habitants de Manlleu en aquella data en 20.575 habitants (10.260 dones i 10.315 homes)

 

 

S’aprova amb els vots a favor d’ERC, JxCAT i SOMI i l’abstenció de CUP i PSC:

 

  • Modificació de la RLT 2/2019 (adjuntem imatges de les modificacions RLT1, RLT2, RLT3) 

 

S’aprova amb els vots a favor d’ERC, JxCAT i SOMI i l’abstenció de CUP i PSC:

 

  • Modificació del pressupost. Suplements de crèdit EXP 51/2019 (adjuntem imatge modif_pressupost) 

Aprovar l’expedient  per a la modificació del pressupost mitjançant crèdit extraordinari i suplements de crèdit per import de 63.545,49 €, finançats amb baixes d’altres aplicacions.   

 

 

Els punts referents a les ordenances municipals es debaten conjuntament però es voten per separat. Adjuntem les votacions de cada una de les ordenances.

 

 

ERC

JxCAT

CUP

PSC

SOMI

Ordenança general de gestió, liquidació, inspecció i recaptació dels ingressos de dret públic municipals.

F

F

C

A

F

OF Núm. 1 Impost sobre bens immobles

F

F

C

C

F

OF núm. 3 Impost sobre vehicles de tracció mecànica

F

F

C

A

F

OF núm. 5 Impost sobre construccions, instal·lacions i obres

F

F

C

A

F

OF Núm 11 Taxes per la prestació de serveis generals i realització d'activitats administratives

F

F

C

A

F

OF núm. 19 Taxa per la prestació del servei de teleassistència domiciliària

F

F

C

A

F

OF núm. 23 Taxa per la utilització de la deixalleria municipal

F

F

C

A

F

OF núm. 25 Taxa per la prestació del servei d'escola bressol

F

F

C

A

F

OF núm. 29 Taxa per la prestació del servei de gestió de residus municipals

F

F

C

C

F

OF núm. 35 Taxa per la prestació dels serveis d'inspecció i control sanitari dels establiments alimentaris minoristes, establiments a on es practica la micropigmentació, tatuatges i pírcings i piscines d'ús públic

F

F

C

A

F

Taxa pel subministrament domiciliari d'aigua potable

F

F

C

A

F

Ordenança reguladora de la prestació patrimonial de caràcter públic no tributari relativa al servei de subministrament domiciliari d'aigua potable

F

F

C

A

F

 

F: a favor      A: Abstenció     C: en contra

 

A destacar de les modificacions d’ordenances:

 

  • L’IBI augmenta un 4.5% i es desplega el recàrrec sobre habitatges buits.
  • En l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica augmenten les bonificacions als vehicles que fomenten les energies netes.
  • La taxa de gestió de residus en habitatges passa de 128.5€ a 135€. En locals comercials de fins a 50m2 puja un 4% i en establiments de + de 50m2 l’augment és superior depenent de la seva tipologia. S’afegeixen bonificacions per a industrials que utilitzen el servei de deixalleria i fan selectiva.
  • L’ordenança reguladora del servei de subministrament domiciliari d’aigua potable puja un 1,4%. 

 

INFORMACIÓ DE REGIDORIES

 

Indústria, Coneixement i Agenda Manlleu – David Bosch

El regidor informa de la visita a la conselleria d’Empresa i Coneixement on va ser-hi present la consellera i el director de política industrial. S’hi va anar pel tema de Prysmian, conjuntament amb càrrecs electes de Montcada i Reixachi membres de Foment del Treball i Cambra de Comerç de Barcelona. Es va insistir en que la planta és viable i està dedicada a la producció de productes estratègics i que acumula un know how de gaire bé 100 anys. Es lluitarà per no perdre aquesta planta i per això un dels acords presos és realitzar les gestions davant la secretaria general de Industria y de las Pymes per poder fer visible aquesta situació.

 

Educació, Habitatge, Gent gran i Igualtat – Rafa Cuenca

El regidor, en nom de l’equip de govern i de tot el consistori, condemna l’assassinat de violència masclista de la veïna de Vic que ha ocorregut aquesta setmana.

 

Seguretat Ciutadana i Protecció Civil – Arnau Rovira

El regidor explica la visita que van fer ell i la regidora Lluïsa Bautista al director general d’Administració de Seguretat per una resolució que afectava el tema del personal interí i en la que es van proposar diferents solucions.

El regidor explica també que es continua treballant en la comissaria i en les millores de treball de la Policia Local.

 

Serveis Territorials – Enric Vilaregut

El regidor explica que la resclosa de la Teula ja està reparada i que en breu podrà tornar a entrar en funcionament el canal. S’ha aprofitat per treure graves del darrera de la resclosa per deixar neta l’escala de peixos.

El regidor comenta també que pel que fa a les obres de la carretera de La Miranda s’està pendent que Endesa tregui la línia dels pals de fusta. Explica també que hi ha un defecte en el ferm de les bases inferiors i que des de Diputació s’analitza per fer les millores que calgui. La circulació està ja oberta en ambdós sentits.

 

Govern Obert, Atenció Ciutadana, Salut Pública i Consum – M. Josep Palomar

La regidora explica que s’ha fet una formació per a empreses i emprenedors sobre temes de factura electrònica, certificats digitals i signatura electrònica per agilitzar, facilitar i ser més eficients en tràmits electrònics.

 

Cultura i Mitjans de Comunicació – Eva Font

La regidora comenta els actes programats a Manlleu pels propers dies: el 60è aniversari de la Biblioteca que es celebrarà aquest divendres dia 25, concert inclòs en el cicle Mosical, el diumenge 27 a les 12h al passeig del Ter amb alumnes de l’escola de Música de Manlleu i una nova pel·lícula del Cicle Gaudí, “la vida sense la Sara Amat”, que es projectarà el diumenge 27 a la tarda i comptarà amb la presència d’Isona Passola.

La regidora explica també que a partir del dijous s’emetrà un nou programa “l’alcalde respon”, els dijous a les 7 de la tarda, que pretén apropar l’ajuntament i els mitjans locals a la ciutadania.

 

Promoció Social i Personal – Pere Compte

El regidor comenta que, conjuntament amb Gent Gran, han iniciat la campanya de “Serveis socials més a prop” que vol apropar i donar a conèixer els serveis a persones més grans de 80 anys del municipi.

 

Promoció Econòmica – Eudald Sellarès

El regidor mostra el seu suport a les persones que han patit agressions feixistes i brutalitat policial aquests dies i fa un reconeixement a les mobilitzacions pacífiques.

El regidor comenta que el proper divendres tindrà lloc la jornada Cuida’m que vol posar en valor el socio sanitari. A la jornada es comptarà amb la presència i participació de Chakir El Homrani Lesfar, conseller de treball, afers socials i famílies, i Mercè Garau, directora del SOC.

El regidor recorda també que el proper dia 30 d’octubre s’inaugurarà la 6a edició del Manlleu Galeria d’Art, un projecte conjunt de Cultura i Comerç que converteix els locals buits en galeries d’art i que durarà fins a principis de 2020.

 


Imatges relacionades

191022 modif_pressupost.jpg
191022 RLT1.jpg
191022 RLT2.jpg
191022 RLT3.jpg

Data de modificació: 23/10/2019 14:38:48

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter