Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

24/10/2019

La Biblioteca de Manlleu fa 60 anys

El divendres 25 d’octubre s’ha organitzat un acte que vol posar l’accent en els usuaris i les usuàries de la Biblioteca i en el paper de l'equipament com a motor cultural. L'acte serà a les 19.30h a l'Auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu.

Aquest divendres, 25 d’octubre, a les 19.30 h, la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA ha organitzat un acte a l’Auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu per commemorar els 60 anys de servei bibliotecari ininterromput.

L’acte de celebració dona protagonisme a usuaris i usuàries i posa l’èmfasi en el paper de la biblioteca com a motor cultural. Hi participaran l’escenògraf Joan Josep Guillén i la poeta Josefa Contijoch, dos usuaris de la biblioteca des del mateix any de la seva inauguració. Vinculats permanentment amb la biblioteca, han preparat una peça artística inspirada en aquesta relació. L’actriu de Teatre Centre, Rosa Baulenas Piella, serà l’encarregada de llegir alguns poemes de Josefa Contijoch. L’acte es clourà amb un espectacle de dansa contemporània titulat Olor de menta, a càrrec de Us Back in Town, grup format per Emma Riba i Laura Alcalà, inspirat en uns poemes escènics de Joan Brossa. Aquest espectacle servirà també per commemorar l’any Brossa i forma part del projecte Balla’m un llibre, promogut pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

Poesia, pintura i dansa s’uneixen en aquesta commemoració per simbolitzar el passat i el present de la biblioteca, així com per marcar la línia de treball futura d’aquest equipament. Un espai cultural que promou el coneixement de les diverses arts, de la literatura i de totes les branques del saber, i que ho fa d’una forma neutra i sovint basada en l’experiència, a través d’aquest tipus d’activitats. A l’acte s’hi ha convidat de forma especial les persones de Manlleu que també han fet o fan 60 anys durant el 2019.

La Biblioteca Mossèn Blancafort es va inaugurar l’11 de gener de 1959 mitjançant un conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Manlleu. Es va ubicar al Casal Parroquial de Nostra Senyora de Gràcia, propietat del Bisbat de Vic. L’any 1961 la Diputació de Barcelona i Caixa de Manlleu van promoure una segona biblioteca pública a Manlleu, que va inaugurar amb el nom de Biblioteca Bisbe Morgades. Estava ubicada al carrer de Sant Jordi, dins l’edifici de Caixa de Manlleu. L’any 2016 les dues biblioteques es van fusionar en una de sola al carrer del Pont, i que va passar a anomenar-se Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA, justament ara fa tres anys.


Imatges relacionades

Biblio 60 anys 25.10

Data de modificació: 24/10/2019 11:32:17

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter