Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

30/10/2019

La primera edició de la jornada Cuida’m reivindica la importància del sector sociosanitari a Osona

Més de 300 persones van participar a les diverses activitats, que van posar en valor una ocupació de futur però poc valorada socialment

El passat divendres, 25 d'octubre, la Residència Aura de Manlleu va acollir la primera jornada a Osona dedicada al sector sociosanitari, organitzada per l'OPE Manlleu i desenvolupada per Activem Cooperativa dins del projecte de Centre de Formació Integral en Serveis a la Comunitat. La jornada va complir el seu principal objectiu: reivindicar un àmbit professional de futur que segueix sent menystingut en l’àmbit popular i infravalorat en el terreny econòmic.

Més de tres-centes persones van poder gaudir de bones pràctiques, tallers i ponències específiques adreçades al sector. Cuida'm, a més, va suposar una jornada transversal, on es va donar veu a tots els agents que intervenen en aquest àmbit: responsables de residències, professionals, les persones receptores d'aquest treball, institucions polítiques, personal tècnic de l’administració pública i ciutadania que, a títol individual, també van participar en la jornada. El principal element d'acord professional va ser el de crear una xarxa de residències que pugui treballar de forma estable en projectes comuns.

Mercè Garau, Directora del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), va obrir la jornada destacant la importància d’iniciatives locals o comarcals com aquesta, ja que poden servir de referent i marcar l'estratègia a seguir en tot el territori. Va destacar també l'augment de la demanada de persones treballadores en aquest sector i la importància de la professionalització i posada en valor de la seva feina. Per últim va valorar la importància de l'OPE Manlleu com a referent dels diversos col·lectius que han esdevingut actors del Centre de Formació Integral.

La jornada va comptar també amb la presència del Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir El Homrani, qui va fer èmfasi en la doble vessant del sector i la seva importància tant en l’àmbit social com en l’àmbit del treball. El conseller va anticipar al públic assistent que, ben aviat, hi haurà novetats relatives al sector que ajudaran a millorar moltes de les deficiències que planteja aquesta ocupació.

Durant el matí es va presentar el document elaborat per Activem Cooperativa Treballar d'auxiliar sociosanitària. Reflexions de les residències de la comarca d'Osona. Un informe fruit d’entrevistes amb més de 30 residències de la comarca i suposa un recull de valoracions, bones pràctiques i reptes de futur dels centres.

La segona part de la jornada va comptar amb la participació activa de centres i residències que treballen amb les persones grans. Elles mateixes van ser les que van portar a terme xerrades i tallers per tal de donar a conèixer quines són aquelles bones pràctiques que estan fent des del seu centre i que els serveixen per avançar cap a una nova tendència del sector: l'atenció centrada en la persona.

Les bones pràctiques que es van presentar, en format de presentacions breus de 10 minuts, van comptar amb una gran varietat de temes. D’entre totes elles se’n desprèn la importància de la innovació, la formació i el treball en equip.

La valoració que residències, centres i participants a títol individual han fet d’aquesta primera jornada sociosanitària són molt positives. S’ha destacat especialment els temes tractats durant la jornada i el seu format, que ha permès combinar diferents continguts d’interès.


Imatges relacionades

DSC01686.JPG
DSC01683.JPG
DSC01725.JPG
DSC01831.JPG
DSC01713.JPG
DSC01672.JPG

Data de modificació: 30/10/2019 09:43:13

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter