Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

19/4/2017

La Xarxa d’Economia Social i Solidària organitza una xerrada sobre cooperatives d’habitatge en cessió d’ús

L’activitat serà el proper divendres 21 d’abril a les 19h a l’Ateneu. A l’acte, organitzat per la Xarxa d’Economia Social i Solidària de Manlleu (ESS), hi intervindran representants de la Cooperativa d’habitatge Sostre Cívic i de la Cooperativa de serveis financers Coop57.

La Xarxa d’Economia Social i Solidària (ESS) de Manlleu organitza, el proper divendres 21 d’abril a les 19h, una xerrada sobre cooperatives d’habitatge en cessió d’ús a l’Ateneu de Manlleu.

L’acte s’organitza davant el problema global de l’habitatge, amb desenes de milers de desnonaments per impagaments d’una hipoteca i per la gran demanda d’habitatge social sense atendre. S’aprofundirà en les alternatives que comencen a obrir-se pas com les cooperatives d’habitatge amb cessió d’ús, amb exemples concrets i experiències reals que ja s’estan desenvolupant a casa nostra.

En el cas dels projectes de cooperatives d’habitatges amb sessió d’ús, es tracta d’aconseguir que un privat o un ajuntament cedeixi una finca o solar en desús, a un termini molt llarg, de 50 a 100 anys. La cooperativa rehabilita o hi construeix. Els socis de la cooperativa paguen una entrada inicial retornable i una quota mensual assequible, i poden disposar de l’habitatge de manera indefinida i transferible encara que mai seran propietaris: la propietat és de la cooperativa. Una fórmula molt estesa al nord d’Europa que ara, a Catalunya, es comença a veure com una opció viable i interessant.


Imatges relacionades

170419 ESS_xerrada_habitatge

Data de modificació: 19/04/2017 12:43:37

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter