Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

27/7/2016

El Sarró rep els primers 200 kg de verdures ecològiques procedents dels horts municipals

Són verdures collides als tres terrenys públics en desús que el passat mes d’abril es van començar a cultivar per abastir el banc d’aliments de Manlleu, el Sarró

A l’espera que en aquests propers dies s’arrenquin totes les patates, aquesta setmana s’arrencaran les dels horts de Can Sanglas, ja s’han aportat 200 kg de verdures al Sarró. Aquesta aportació és possible gràcies a la dedicació de set persones voluntàries, homes i dones que distribuïts en grups van als horts a diari inclòs el cap de setmana. Es tracta de persones jubilades, hortolans/es de les zones d’horta municipals, altres col·laboradors habituals o també persones usuàries del Sarró, sense la dedicació dels quals el projecte no seria possible. 

El mes d’abril es van començar a cultivar diversos terrenys públics en desús per produir verdures i hortalisses pel Sarró (banc d’aliments). La superfície total conreada supera els 450 m2 i està distribuïda en tres terrenys: horts de Can Sanglas, els horts de la Platja del Dolcet i un terreny del passeig del Ter (zona escorxador). 

A la major part de la superfície s’hi han plantat patates perquè es conserven molt bé i no requereixen d’aigua tot i que també s’han conreat altres verdures com mongetes tendres, carbassons, cogombres, tomàquets i enciams. Aquestes verdures pràcticament no s’han regat perquè s’hi ha aplicat la tècnica del mulching o encoixinat, que manté la humitat, afavoreix l’activitat microbiana i millorar l’estructura i el rendiment productiu de la terra.


Imatges relacionades

160728 recollint verdures sarro
160728 recollint patates sarro

Data de modificació: 27/07/2016 11:18:42

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter