Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

28/5/2018

Festa de l’aprofitament i Dinar de llençats a Manlleu

El proper diumenge, dia 3 de juny, es celebrarà, a la plaça Fra Bernadí, la 3a edició de la Festa de l’Aprofitament i el Dinar de Llençats de Manlleu.

La festa de l’aprofitament és una jornada lúdica i participativa que omplirà la plaça Fra Bernadí d’activitats relacionades amb el reciclatge, la reutilització i el malbaratament alimentari. La festa finalitza amb un gran dinar d’aprofitament i solidari en benefici del banc d’aliments “El Sarró”. 

Aquesta festa és una iniciativa pionera a la comarca d’Osona, on un centenar de voluntaris, 20 associacions i entitats i més de 50 comerços hi col·laboren, desinteressadament, amb l’objectiu de crear consciència en els models de consum que genera el malbaratament. 

A partir de les 9 del matí els voluntaris triaran, netejaran i cuinaran els aliments rescatats, que tot i ser comestibles, estan fora del circuit comercial perquè estan massa madurs o amb dates de caducitat molt curtes. Aquests aliments es recolliran dels comerços de la ciutat els dies 31 de maig i 1 i 2 de juny. 

Per participar en aquest àpat popular, solidari i gratuït, per a reivindicar el valor dels aliments, cal portar, a canvi, aliments de llarga durada pel Banc d’aliments “El Sarró”, plat, got, coberts i taula i cadires. 

Des de les 11h del matí es celebraran diverses activitats lúdiques i gratuïtes relacionades amb la reutilització i reciclatge de residus i el malbaratament alimentari. Tallers en viu de transformació de roba, taller d’elaboració de sabó líquid, taller d’instruments musicals, taller de reparació i reutilització de mobiliari, tallers de manualitats creatives amb material reciclat: papers, suros, cintes VHS, retalls de roba, briks,.. i tallers de malbaratament alimentari.

També hi haurà una gimcana amb bicicletes reparades pels alumnes de l’Institut del Ter en el marc del projecte MAGNTer, jocs de fusta gegants , espai per pintar, exposicions i photocall.

La festa també comptarà amb actuacions musicals en directe de Joan Usart, el duet Ballús d’aigua i el conjunt Testa Ferro.

Simultàniament també es durà a terme un "Mercat de llençats" on es podrà fer intercanvi de tots aquells objectes que ja no utilitzem però que tenen una vida útil per a algú altre. Qualsevol entitat o associació de la ciutat pot participar-hi amb el seu propi estand, amb la única condició que la moneda sigui l’intercanvi o la moneda pròpia de la festa, el “llençat”.

El Mercat d’intercanvi de roba de segona ma “Tenim roba estesa” també obrirà les seves portes a l’espai ExPress d’11 a 13h.

En les dues edicions anteriors, realitzades l’any 2016 i l’any 2017, es van rescatar 600 kg d’aliments frescos i cuinats, 50 kg de roba i es van aportar al Banc d’Aliments 666 kg de productes secs.

Cal destacar que aquesta festa és possible gràcies a la implicació d’entitats i voluntaris, els “llençats” que amb el seu treball, amb les donacions d’aliments o cedint materials per la festa, o organitzant activitats, aconsegueixen que Manlleu sigui territori socialment responsable.

Podeu estar al cas de l’actualitat de la Festa a les xarxes socials: Facebook https://www.facebook.com/tunohollencis/ o a Twitter https://twitter.com/tunohollencis i etiquetar les fotos de la festa amb el hahstag #AManlleunollencemres

 

+INFO a tunohollencis@gmail.com o bé al telèfon 93 8515022.


Imatges relacionades

180522 dinar_llençats.jpg

Data de modificació: 28/05/2018 11:12:47

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter