Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

8/6/2018

Ponç Feliu Latorre presenta el llibre “Pedals i plomes: 1 any, 304 ocells i 10.0000 km d’aventures i reflexions en bicicleta per Catalunya” a la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA

Dimarts, 12 de juny, a les 19.30h, l’exalcalde Pere Prat i el president de l’Institut Català d’Ornitologia, Jordi Baucells, presentaran el llibre de Ponç Feliu, gerent del Consorci del Ter.

El llibre Pedals i plomes, 1 any, 304 ocells i 10.0000 km d’aventures i reflexions en bicicleta per Catalunya explica l’experiència de l’autor, Ponç Feliu, biòleg, ambientòleg i gerent del Consorci del Ter, d’emprendre un repte important: viatjar amb bicicleta per Catalunya i aconseguir veure com a mínim 200 espècies d’ocells, seguint els preceptes del “Green Birding”. El punt de partida sempre havia de ser casa seva, Girona, i no es podien fer servir mitjans de transport que generessin emissió de CO2 o que consumissin combustibles fòssils. El viatge es va fer els caps de setmana, combinant així feina i família. L’autor va fer tots els desplaçaments en bicicleta, i sovint la família l’acompanyava en cotxe, per poder viure també aquesta aventura. 

Aquest viatge es va portar a terme durant tot l’any 2013, i en aquell moment Ponç Feliu va anar deixant constància a mode de dietari en un blog, http://ecobigyearcatalunya.blogspot.com/ Alguns anys després aquesta vivència s’ha traslladat al llibre editat per Curbet Edicions, on s’hi poden trobar reflexions sobre qüestions ambientals, lingüístiques, socials, territorials, geogràfiques i polítiques, així com anècdotes i aventures irrepetibles. La xifra de 304 espècies d’ocells vistes en un any ha suposat un rècord europeu en la modalitat ecològica. 

La presentació del llibre anirà a càrrec de l’exalcalde de Manlleu, Pere Prat, i del biòleg i president de l’Institut Català d’Ornitologia, Jordi Baucells, i es farà a la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA, el dimarts 12 de juny, a les 19.30h.

 


Imatges relacionades

180608 cartell llibre ocells-1.jpg

Data de modificació: 08/06/2018 11:58:35

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter