Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

1/9/2016

L’Ajuntament de Manlleu integra l’idCAT mòbil per facilitar els tràmits en línia amb la ciutadania

L’ús de l’idCAT mòbil és una alternativa als certificats digitals, que no requereix instal·lar cap programari ni recordar cap contrasenya, i permet realitzar tràmits i signar des de qualsevol ordinador, tauleta o mòbil.

L’idCATmòbil és un servei segur i gratuït que s’adreça a persones majors de 16 anys i que no caduca. Es basa en la utilització de contrasenyes d’un sol ús que s’envien al telèfon mòbil de l’usuari en el moment d’iniciar el tràmit i signar la sol·licitud.

La realització de tràmits  amb l’idCATmòbil evitarà els principals problemes que es trobava la ciutadania per realitzar tràmits en línia amb l’Ajuntament, com les problemàtiques amb les versions de navegador, els sistemes operatius, les actualitzacions del JAVA o la instal·lació del certificat digital a l’ordinador...que provocava un ús més dificultós i reduït de la tramitació electrònica.

A partir d’ara, les persones es poden donar d’alta a l’idCATmòbil en menys d’un minut a través del web https://idcatmobil.seu.cat/ o bé es poden dirigir presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Manlleu (Pl. Fra Bernadí, 1r pis)

Un cop es disposa de l’alta, les persones ja poden realitzar els tràmits en línia o accedir a la seva carpeta ciutadana.

Tecnològicament l’idCAT mòbil funciona mitjançant un procés d’autenticació de les dades a través d’un sistema de validació de les identitats (VALid) que ofereix el Consorci Administració Oberta de Catalunya (CAOC) a les administracions públiques catalanes.

Amb aquest sistema es garanteix la identitat dels usuaris i la confidencialitat de les dades intercanviades. El sistema valida si la persona està donada d’alta al fitxer de la Seu electrònica de l’Administració de la Generalitat, verificant la informació facilitada (NIF i número de mòbil). Si és correcta, s’envia un missatge al telèfon mòbil (SMS) amb una contrasenya d’un sol ús.

Tot i que des de l’Ajuntament es potenciarà l’ús de l’idCAT mòbil a l’hora de realitzar tràmits, sempre hi haurà la opció de poder identificar-se o signar amb els certificats digitals permesos com fins ara: certificat digital idCAT, DNI electrònic, Ceres, Firma professional, etc...


Imatges relacionades

idCAT mobil

Data de modificació: 01/09/2016 11:53:05

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter