Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

25/1/2019

La deixalleria municipal del Verdaguer protagonista d’un reportatge televisiu sobre el reciclatge dels residus d’aparells elèctrics i electrònics

El reportatge s’emetrà el divendres 1 de febrer a les 21:30h per La Sexta.

La deixalleria municipal del Verdaguer sortirà en un reportatge televisiu que s’emetrà el divendres 1 de febrer a les 21:30h pel programa La Sexta Columna que presenta Antonio García Ferreras. El reportatge tracta globalment sobre el reciclatge dels residus d’aparells elèctrics i electrònics i la seva problemàtica ambiental i es preveu que en els propers dies també s’emeti per Antena 3. La deixalleria municipal de Manlleu surt com a exemple de punt de recollida on la ciutadania hi porta aquests tipus de residus per tal que posteriorment puguin ser reciclats.

La deixalleria municipal dóna servei als municipis de Manlleu, Roda de Ter, l’Esquirol i les Masies de Roda. Anualment gestiona 1.200 tones de residus que es separen en més de 40 tipologies diferents per al seu posterior reciclatge. D’entre tots els residus gestionats, aproximadament un 6% són residus d’aparells elèctrics i electrònics. Així a la deixalleria municipal se’n separen unes 70 tones/any i aproximadament cada 10 dies ve un camió a recollir-los. Aquests residus provenen d’una àmplia gama de productes que s’agrupen en les següents categories:

  • Aparells d’intercanvi de temperatura (frigorífics, equips d’aire condicionat, estufes amb oli, calderes elèctriques, etc.
  • Monitors i pantalles (TV, pantalles d’ordinador, etc.).
  • Làmpades (fluorescents)
  • Grans aparells de més de 50 cm (rentadores, rentavaixelles, cuines...).
  • Petits aparells de menys de 50 cm (torradores, assecadors...).
  • Informàtica petita de menys de 50 cm (ordinadors, telèfons, etc.).
  • Panells fotovoltaics

Part del reportatge televisiu va ser gravat el passat 17/01/2019 al matí a les instal·lacions de la deixalleria municipal (veure apartat d’imatges relacionades), al carrer Eduard Rifà, 74-76 del polígon industrial del Verdaguer de Manlleu. Per a més informació sobre el funcionament de la deixalleria consulteu l'apartat d'enllaços relacionats.


Imatges relacionades

RAEES 1
RAEES 3
RAEES 2

Enllaços relacionats

Data de modificació: 29/01/2019 07:57:14

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter