Els tallers de musicoteràpia impartits de d'Osonament i destinats a la gent gran posen en valor la música com a teràpia i han treballat i potenciat l'autoconeixement de les persones participants per aconseguir un millor benestar gestionant millor les emocions.

La música, com qualsevol disciplina artística, té beneficis terapèutics a nivell afectiu, cognitiu, social i comunicatiu per a les persones. La tallerista Carla Serrat defineix la Musicoteràpia com una disciplina que pretén, a través de l'art, que la persona visqui un procés transformador i pugui potenciar el seu autoconeixement per aconseguir un millor benestar gestionant millor les emocions.

La primera edició d'aquest taller a Manlleu ha consistit en sessions artístiques destinades a majors de 60 anys, han tingut lloc al Casal Cívic Frederica Montseny de Manlleu, cada dimecres del 14 de setembre fins al desembre. Les sessions van distribuir-se en dos grups de 10 persones, de 10 h a 11 h i de 11:30 h a 12:30 h, respectivament. Cadascun dels grups va realitzar un total de 12 sessions.
La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Manlleu, Eva Font, explica que tot va sorgir a partir del programa Culturament, de la Diputació de Barcelona, el qual va permetre, gràcies a la seva subvenció, demanar aquest recurs per així poder dur a terme algun taller. L'equip de cultura va parlar amb Osonament com a centre expert en la salut mental i amb experiència en projectes que el relacionen amb el món de l'art. Finalment van apostar pel taller de musicoteràpia pensant en que les persones participants obtinguessin un benefici personal treballant l'expressió emocional a través de la música". 

La valoració del taller ha estat molt ositiva i és per això que s'està treballant per aquest any poder oferir nous tallers de teràpia a través de diferents formes artístiques.

Us compartim un vídeo on podreu veure i conèixer una mica millor en què va consistir el taller de musicoterapia impartit a Manlleu.

 

ainara-oto-_7ZTOY4cwk8-unsplash.jpg

Comparteix