INICI / Actualitat

11/3/2024

Araceli Bruch presenta la seva novel·la Les claus de Gràcia a la Biblioteca de Manlleu

L’acte serà el divendres 15 de març, a les 19 h., a la Biblioteca municipal de Manlleu i el conduirà la mestra i filòloga, Marga Gallifa.

La manlleuenca Araceli Bruch Pla presenta la seva primera incursió en el gènere de la novel·la amb una obra escrita amb un deix volgut d’estructura teatral.

La protagonista d’aquesta novel·la és una actriu que ens narra en primera persona allò que li succeeix quan obre una porta inesperada: El retrobament, després de trenta anys, amb el pare del seu fill, amb qui no va tenir més contacte des de la seva separació pels episodis de violència que va patir de ben jove. A partir del joc teatral, l’actriu i el seu personatge dialoguen dins d’un món de perspectives i contrastos que ens porten a una reflexió envers l’alteritat i la identificació amb nosaltres mateixos. L’autora, amb una trama molt rodona i uns personatges del tot creïbles, aconsegueix imatges potents i escenes que et queden gravades a la memòria.

El llibre ha estat editat per Editorial Trípode.

L’acte de presentació del llibre serà el divendres, 15 de març, a les 19 h., a la Biblioteca municipal de Manlleu i el conduirà la mestra i filòloga, Marga Gallifa. La Llibreria Contijoch serà present a l’acte per poder adquirir el llibre presentat. 


SOBRE L’AUTORA

Araceli Bruch Pla. Dona de teatre, feminista i activista cultural, ha projectat la passió per la paraula com a actriu, directora, dramaturga i professora de dicció. Crea les companyies Bruixes de dol (1978), Teatre del temps (1989) i La Filumena (1994). Ha format part de les Juntes de l’AADPC, de l’ADB, del PEN i de l’Ateneu Barcelonès, des de les quals ha integrat sempre la perspectiva de gènere en les seves aportacions. Actualment presideix l’Associació Teatre Dona, de la qual forma part des de 1984.

Araceli Bruch és autora d’obres de teatre, assaig i narrativa, Va ser pionera en donar a conèixer la faceta teatral de Mercè Rodoreda i va estrenar la primera dramatúrgia dels seus contes: La sala de les nines. Fruit de l’amistat amb la poeta Maria-Mercè Marçal s’uneix al Comitè d’Escriptores del PEN, des d’on impulsa, coordina i dirigeix els tres cicles Cartografies del desig (1997-1998-2001).

2024 03 15 Presentació Araceli Bruch.jpg

Comparteix