INICI / Subvencions

Subvencions per afavorir l'autoocupació de joves (18 a 29 anys)

S'obren ajuts de fins a 15.876 euros per a joves que comencin una activitat econòmica o professional com a persona autònoma donats d'alta a Garantia Juvenil Fins al 15 de juliol de 2024

A qui va dirigit?

Aquest ajut es dirigeix a joves entre 18 i 29 anys (ambdós inclosos) donats d'alta al registre del programa de Garantia Juvenil, en situació “Inscrit beneficiari”, el dia anterior o el mateix dia de la data d'inici de la seva activitat com a treballador o treballadora autònom.

Només podran acollir-se a aquests ajuts els joves que s’hagin donat d’alta com a autònoms des de l'1 de gener de 2023 fins el dia abans de presentar la seva sol·licitud de subvenció.

 

Requisits:

L'activitat subvencionada consistirà en l'acció d'iniciar una activitat econòmica o professional com a persona treballadora autònoma per compte propi, mantenir aquesta activitat i romandre en situació d'alta als règims especials de treballadors autònoms durant un mínim de divuit mesos ininterromputs.


Dins del període subvencionable d'aquest ajut, la persona beneficiària ha de dur a terme amb aprofitament una acció de caràcter formatiu o de suport que contribueixi a la millora en la gestió del seu negoci o que estigui relacionada directament amb l'activitat econòmica o professional desenvolupada.

 

Projectes subvencionables:

Línia 1: actuacions per afavorir l'autoocupació de joves en el marc del Programa FSE+ que tinguin el domicili fiscal i, si s'escau, el centre de treball, ubicat a un micropoble de Catalunya. A aquests efectes, es consideren micropobles els municipis de menys de 500 habitants. Dotació Línia 1: 12.500.000 euros. 


Línia 2: actuacions per afavorir l'autoocupació de joves en el marc del Programa FSE+ que tinguin el domicili fiscal i, si s'escau, el centre de treball, ubicat a Catalunya. Les persones treballadores autònomes amb un domicili fiscal ubicat a un micropoble de Catalunya podran sol·licitar, en un únic formulari de sol·licitud, l'ajut per a totes dues línies de subvenció. En aquest sentit, es donarà prioritat a la línia 1 i, en cas de manca de pressupost disponible, optaran a la línia 2. Dotació Línia 2: 500.000 euros.

 

Presentació de sol·licituds:

La sol·licitud s'ha de formalitzar exclusivament mitjançant la Seu electrònica de la Generalitat de Catalunya. El formulari de sol·licitud normalitzat està disponible al portal corporatiu de tramitació Canal Empresa i a l'apartat Tràmits del web de la Generalitat de Catalunya.

T'assessorem! Contacta'ns: empresa@manlleu.cat - tel. 93 782 71 61

 

Documentació adjunta

Enllaços relacionats

Comparteix