INICI / Subvencions

PROGRAMA 30 PLUS

Subvencions per a la contractació de persones en situació d'atur a partir de 30 anys Un programa anual amb inici al mes d'octubre

El  Servei d’OPE Feina de l’Ajuntament de Manlleu, en col·laboració amb el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), ofereix ajuts a la contractació de noves persones treballadores a través del programa 30 Plus. Aquest és un programa anual, d'àmbit comarcal, i liderat per l'Ajuntament de Manlleu. S'inicia al voltant del mes d'octubre. Podeu demanar informació per a properes edicions.

Característiques del programa:

- Formalitzar un contracte laboral d’un mínim de 20 hores setmanals amb la nova persona treballadora, per a una durada mínima d’entre 6 i 9 mesos (contracte temporal o indefinit). No seran compatibles els contractes d’interinitat, de relleu, de substitució i de pròrrogues del lloc de treball. Per poder sol·licitar l’ajut és  imprescindible realitzar gestions prèvies a la formalització del contracte.

-La retribució ha de ser la corresponent al conveni i a la categoria professional indicada al contracte i, en cap cas, inferior al Salari Mínim Interprofessional.

-La persona contractada ha de participar en una formació fora de l’horari laboral d’entre 20 i 100 hores, vinculada a les ocupacions preferents i d’acord amb la seva posició i sense cap cost per a l’empresa. L’empresa ha de garantir la participació de la persona treballadora en la formació i, en cas de simultaneïtat, gestionar la reducció de la jornada de treball a la Seguretat Social mentre duri la formació (no es podran superar les 8 hores diàries, ni les 40 hores setmanals entre la jornada laboral i la formació).

Requisits principals per poder-hi participar:

- L’empresa o persona autònoma contractant ha d’estar ubicada a Catalunya. No podran acollir-s’hi empreses de treball temporal, centres especials de treball i empreses d’inserció.

- No haver acomiadat una persona treballadora del mateix perfil o categoria professional, per acomiadament qualificat d’improcedent o nul per l’òrgan judicial, o per acomiadament col·lectiu, en els 3 mesos anteriors a la contractació.

PERFIL DELS PARTICIPANTS:

54 persones majors de 30 anys, residents a Osona, prioritzant els següents col·lectius:

-Majors de 30 anys en situació d'atur de llarga durada: 12 mesos, continuats o no, durant els últims 18 mesos

-Majors de 45 anys en situació d'atur

-Aturats de llarga durada.

 

Les empreses interessades a participar-hi poden posar-se en contacte amb el servei d’OPE Feina per a obtenir més informació: trucant per telèfon al 93 851 50 22 o bé escrivint un correu electrònic a 30plus@manlleu.cat

 

logosb.JPG

Enllaços relacionats

Comparteix