INICI / TEMES / Informació / Notícies

El vídeo d’un grup nombrós de joves incomplint les mesures COVID ha estat compartit aquests últims dies per grups de whatsapp i xarxes socials. Des de la Policia Local de Manlleu es vol donar un missatge clar, actituds com aquestes que a més es graven i es publiquen a les xarxes, no gaudiran d’impunitat ja que de forma proactiva la policia cerca aquestes imatges i si ho creu convenient inicia una tasca d’identificació, relació amb altres delictes (en cas de persones reincidents) i denúncia.

La Policia Local de Manlleu ha identificat aquests últims dies les persones implicades en dos delictes gràcies a les imatges penjades a les xarxes socials. Aquesta situació hagués estat impensable fa uns anys, però actualment el volum d’informació que es mou entre grups de missatgeria instantània i xarxes socials s’ha convertit en una oportunitat per la policia, que treballant de forma proactiva pot obtenir així molta informació.

En les últimes setmanes han estat dos els vídeos relacionats amb Manlleu que han “corregut” per les xarxes. En un d’ells es veia un grup de joves incomplint vàries mesures Covid, principalment l’ús de la mascareta i superar el nombre màxim de persones que poden reunir-se. L’altre vídeo mostrava un robatori amb violència a un establiment comercial de la ciutat i les imatges procedien de la càmera de seguretat del propi establiment. A través de les imatges audiovisuals del robatori s’han identificat les dues persones que el cometen, se’ls ha relacionat amb altres delictes i se’ls han instruït diligències.

En el cas del vídeo del grup de joves, la Policia Local ha identificat als infractors i s’ha aixecat acta per totes les infraccions identificades. Alguns dels joves que apareixen en aquest vídeo estaven presents també en una festa que es va desallotjar el passat 9 de gener i en la que se’ls va sancionar per incomplir les restriccions aplicades amb motiu de la Covid-19. Algunes de les persones que apareixen al vídeo, suposadament gravant un vídeo clip, són per tant reincidents i en les denúncies realitzades es recull aquest fet com a fet agreujant, cosa que comporta que les sancions per infraccions greus per reiteració van dels 3.001 als 60.000 euros.

S’està investigant també la responsabilitat dels organitzadors de la concentració ja que l’Ajuntament de Manlleu no en tenia coneixement i per tant no estava autoritzada. Els organitzadors podrien ser sancionats per infraccions molt greus que poden comportar sancions entre 60.000 i 600.000 euros.

La Policia Local de Manlleu està utilitzant doncs els vídeos i materials audiovisuals publicats, a vegades per les mateixes persones infractores, com a mitjà de prova tant per denunciar les infraccions observades com per acreditar la reiteració en l’incompliment.

Arnau Rovira, regidor de Seguretat Ciutadana, declara que “qualsevol acte o actitud d’insolidaritat que entorpeixi la lluita contra la Covid-19 serà tractada amb severitat i sancionada. En la situació actual que estem vivint necessitem per davant de tot solidaritat i responsabilitat”.

201029 cotxe_policia.JPG

Comparteix