INICI / TEMES / Informació / Notícies

El 19 de febrer és el dia en què va néixer Justin Fashanu, primer futbolista en actiu que va fer pública la seva homosexualitat. Britànic, d’origen nigerià, Justin va cursar la majoria de la seva carrera esportiva en el futbol anglès i va arribar a jugar en més de cinc equips. I en record a la memòria d’aquest jugador i amb l’objectiu de destacar la seva lluita i coratge, va néixer la iniciativa per impulsar la data del 19 de febrer com a Dia Internacional contra l’Homofòbia en el Futbol. 

És per aquest motiu que denunciem que l’esport en general és un dels àmbits on les persones gais, lesbianes, transsexuals, transgènere i bisexuals se solen sentir més incomodes, ja que els comentaris masclistes i LGTBIfòbics poden ser habituals. Hem de poder garantir els drets de totes les persones a gaudir d’una pràctica esportiva lliure de qualsevol classe de discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. La diferència i la diversitat enriqueix i transforma la societat, una transformació que s’ha de reflectir en el dret universal de gaudir de la pràctica de l’esport pels beneficis que suposa per a la salut de les persones. 

Acabar recordant que  cal denunciar  qualsevol classe d’agressió, insult, amenaça, xantatge o incitació a la violència o a la discriminació envers les persones LGTBI dins i fora del terreny de joc. La Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia vigent a Catalunya, ens acompanya i vetlla per desenvolupar i garantir els drets de les persones LGTBI i evitar situacions de discriminació i violència. 

Des de l’Oficina OTIG i l’Ajuntament de Manlleu disposem del servei SAI (Servei Atenció Integral LGTBI d’Osona) un recurs específic per atendre a les persones que visquin, hagin viscut o estiguin en risc de viure discriminacions o violència per raó de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere, amb la finalitat de donar respostes adequades, àgils, properes i coordinades a les necessitats de la ciutadania. 

210217 19F Dia internacional contra la lgtbi-fòbia a l'esport.jpg

Comparteix