INICI / TEMES / Informació / Notícies

El grup impulsor del PEC (Projecte Educatiu de Ciutat) i la regidoria d'Educació van convocar aquesta sessió temàtica del Consell Escolar Municipal a la que van assistir una quarantena de representants dels diferents centres educatius de Manlleu, amb la presència d'alumnat, professorat, PAS, direccions i famílies.

Aquesta setmana ha tingut lloc, al Museu del Ter, una sessió del Consell Escolar Municipal (CEM) de Manlleu. Aquest consell no es convocava des del passat octubre de 2017. La trobada, que va ser convocada a proposta del PEC (Projecte Educatiu de Ciutat) i de la regidoria d'educació de l'Ajuntament de Manlleu, va reunir a una quarantena de representants dels diferents centres educatius de la ciutat, amb la presència d'alumnat, professorat, PAS, direccions i famílies. El grup impulsor del PEC i la regidoria d’Educació van voler recuperar aquestes sessions com a espais de reflexió i debat de temes concrets i en aquesta primera trobada es va tractar el tema de la bretxa digital, problemàtica que amb la pandèmia s’ha agreujat.

En aquesta ocasió doncs, la sessió del Consell Escolar va ser temàtica i va girar entorn a les desigualtats educatives visibilitzades i incrementades degut a la pandèmia. La situació d'emergència educativa generada i els impactes a diferents nivells a tota la comunitat educativa van ser el motor del debat durant la sessió. En ella, s'hi van poder compartir experiències i debatre els frens, els reptes i les solucions aportades en clau de centre i en clau de ciutat.  

Es van exposar dades per a la reflexió i per a la cerca de propostes i solucions: Durant el confinament més dur a l’inici de la pandèmia, ara fa un any, un 22% de l’alumnat de primària no disposava d’un dispositiu per treballar al seu domicili, mentre que un 19% tampoc disposava d’Internet. Això en el cas de Manlleu es tradueix amb uns 300 alumnes. Les xifres de l’alumnat de secundària (ESO) son més baixes, però continuen essent preocupants doncs un 11% de l’alumnat d’ESO de Manlleu no té accés a un dispositiu a casa seva i un 6% no té cap mena de connexió a Internet.
 

210416 consell_escolar_municipal_taula.jpg

Comparteix