INICI / TEMES / Informació / Notícies

14 estudiants de Manlleu es beneficien durant aquest curs 20-21 de les Beques Impulsa que permeten als estudiants afrontar les despeses associades als estudis dels cicles formatius, que són entre 600 € i 1400 €. A més del suport econòmic, els i les joves reben també acompanyament a través de formacions i mentoria

L’Ajuntament de Manlleu va signar el conveni de col·laboració amb la Fundació Impulsa l’octubre de l’any 2020, amb l’objectiu de promoure la igualtat d’oportunitats dels joves a través de l’acompanyament en la seva formació i el seu creixement personal. El consistori ha aportat 15.000 € per becar joves estudiants de Manlleu en situació de vulnerabilitat social i econòmica, interessats a estudiar formació professional (FP).

Els joves becats són seleccionats amb criteris econòmics i de motivació per continuar estudiant. Des que reben la beca, compten amb el suport d’una persona mentora que els assessora i acompanya en el seu creixement personal i professional durant tota la formació. L’alumnat becat també rep formacions en competències personals i laborals. A més, es comprometen a realitzar 25 hores anuals de voluntariat a entitats de Manlleu o Osona, amb l’objectiu de fomentar el compromís social: els joves prenen consciència de tot el que poden aportar.

Aquest és el testimoni d’un jove que explica què ha suposat per ell rebre l’ajuda de la Fundació Impulsa.  Permet conèixer millor la valuosa tasca que fan potenciant el desenvolupament formatiu, laboral i humà d’aquests joves. "Si no fos per ell [mentor], aquest any no estaria aquí” – alumne becat https://youtu.be/lb6V3uy-FaA

La Beca Impulsa permet als estudiants afrontar les despeses associades als estudis dels cicles formatius, que són entre 600 € i 1400 € per curs i se’ls facilita un ordinador portàtil. La beca també inclou l’acompanyament de la persona mentora, les formacions en competències transversals i el seguiment de l’alumnat.

Dels 77 alumnes becats a Osona, 14 són joves amb residència a Manlleu. D’aquests, 13 realitzen un Grau Mitjà i 1 fa un Grau Superior. Els cicles de Formació Professional que realitzen són Mecanització, Gestió Administrativa o Atenció a Persones en Situació de Dependència, entre d’altres.

Més del 90% dels estudiants becats finalitzen els estudis amb èxit (la mitjana a Catalunya és del 50%). El 65% del joves becats troben feina vinculada amb els seus estudis, i d’aquests, el 78% la troba en menys de 6 mesos.

La Fundació Impulsa ha distingit l’Ajuntament de Manlleu amb el segell d’institució pública solidària, un reconeixement per la col·laboració amb aquesta entitat.

Des de l’Ajuntament s’està treballant per integrar les polítiques locals als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, amb l’objectiu de contribuir a un futur més sostenible, just i segur. L’ODS 4 pretén garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat, així com promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida i per a tothom. En aquesta línia, el consistori dona suport a la Fundació Impulsa, que té la voluntat de cooperar i col·laborar amb les entitats que treballen amb col·lectius socioeconòmicament vulnerables i els ajuden en la formació i la inserció laboral.

210426 impulsa_segell + imatge fons + logs.png

Comparteix