INICI / TEMES / Informació / Notícies

La setmana passada es va realitzar una trobada entre comerciants i representants de la Policia Local i l’ABP de Mossos d’Esquadra d’Osona. A la trobada hi van participar també l’alcalde, Àlex Garrido, i els regidors de Seguretat Ciutadana i Promoció Econòmica, Arnau Rovira i Eudald Sellarès

 

La Policia Local de Manlleu convoca a representants del comerç de la ciutat per explicar-los les actuacions que s’estan realitzant per millorar temes tant de seguretat ciutadana com als seus establiments
La setmana passada es va realitzar una trobada entre comerciants i representants de la Policia Local i l’ABP de Mossos d’Esquadra d’Osona. A la trobada hi van participar també l’alcalde, Àlex Garrido, i els regidors de Seguretat Ciutadana i Promoció Econòmica, Arnau Rovira i Eudald Sellarès  
El motiu de la convocatòria d’aquesta trobada era poder explicar als representants del comerç quines actuacions i protocols s’estan portant a terme ara mateix a Manlleu per millorar la sensació d’inseguretat que a vegades pateixen els comerciants. Hi ha assistit representants de comerços i d’establiments de restauració, l’associació del Mercat Municipal i el MAB.  

A principis de mes es van produir un seguit de robatoris a establiments comercials que van preocupar al sector i també a l’ajuntament. Aquests robatoris, a vegades, es veuen maximitzats per l’ús que es fa de les xarxes socials, doncs en alguna ocasió hi havia imatges gravades dels fets delictius que es van convertir en virals.

L’alcalde, Àlex Garrido, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Arnau Rovira, han estat molt clars a l’exposar el problema als assistents. La Policia Local té identificats els autors de la majoria dels robatoris, són un grup de 5-6 persones, tots ells molt joves, delinqüents juvenils poc professionalitzats i que actuen aprofitant les mancances que la justícia ens mostra en casos com aquests. Tant l’alcalde com el regidor han fet incís en “no estigmatitzar un col·lectiu de població concret, són un grup heterogeni de joves que han agafat el fet de robar en establiments i habitatges com el seu modus vivendi”. Àlex Garrido ha destacat també que cal tenir en compte que “en èpoques de crisi la delinqüència sempre augmenta i venim d’un any molt dur”.

L’alcalde ha parlat també “de la impotència que se sent des de l’ajuntament i el poc recolzament de la justícia, se’ls arresta i l’endemà estan al carrer i ells ho saben i juguen amb això”. Davant aquesta problemàtica que afecta sobretot a habitatges, establiments comercials i de restauració la Policia Local, conjuntament amb els Mossos d’Esquadra, ha estat treballant en nous protocols i dissenyant noves estratègies d’actuació que ajudin a millorar la seguretat i a prevenir nous fets delictius.

A la reunió hi ha participat el cap i el sergent de la Policia Local de Manlleu i el sotcap de l’ABP de Mossos d’Esquadra d’Osona que han explicat algunes de les actuacions que s’estan duent a terme a Manlleu. Des de la regidoria de Seguretat Ciutadana s’està treballant per la implantació de càmeres de videovigilància en alguns punts de Manlleu, s’ha intensificat el patrullatge, s’està estudiant la viabilitat de treballar amb una APP de seguretat i es fa també més patrullatge de paisà. Des de la policia es traslladava als comerciants que entenen la seva preocupació i que estan treballant de forma proactiva per fer-li el tomb a la situació.

El regidor Arnau Rovira apel·lava també a “treure l’orgull manlleuenc. Cal deixar de banda la poca autoestima i el pensar que a Manlleu tot és negatiu. Hem d’aprendre a parlar, també, d’allò positiu, de les coses bones de la nostra ciutat, que són moltes! Fets delictius, per desgràcia, en trobem a tot arreu, i a Manlleu també. Des de l’ajuntament no es mira cap a una altra banda, afrontem el problema de cara, prenent mesures com la millora de la formació dels agents, la instal·lació de càmeres, estem estudiant la viabilitat de tenir una APP de seguretat ciutadana i estem avançant en el projecte de la nova comissaria”. El regidor de Seguretat Ciutadana va acabar recordant que “l’actual equip de govern va agafar un compromís d’inversió en seguretat que s’està complint”.    

Les persones assistents han comentat alguns temes que els preocupaven a banda dels robatoris a establiments com la poca presència de la policia de barri, l’estat de deixadesa d’alguna punts conflictius de Manlleu o la impotència davant la impunitat amb la que actuen algunes persones. La trobada es valora positivament per ambdues parts i s’emplacen a fer trobades més sovint, si és necessari, per tenir la informació de la font oficial, la Policia Local i l’ajuntament.
 
  
 
 

 

 
 


 
 

 

 

210421 trobada_policia_comerç_taula.jpg

Comparteix