Diumenge 13 de juny a les 11h es farà una visita guiada per donar-lo a conèixer a la població.

El diumenge 13 de juny l’alumnat de l’Institut del Ter convida la població a participar a una visita guiada per l’arborètum en què s’explicaran els principals continguts del nou recorregut virtual i també com s’ha d’utilitzar l’App Mobil History Map per seguir-lo.

Visita guiada (gratuïta):

  • Dia: Diumenge 13 de juny
  • Hora: 11h
  • Lloc: ens trobarem davant la porta d’entrada de l’Institut del Ter
  • Altres: cal portar aigua i també calçat i roba còmoda.

Aquest recorregut ha estat desenvolupat per part de l’alumnat de 3r d’ESO del centre durant aquest curs escolar com a projecte d’aprenentatge i servei (servei comunitari) gràcies a un ajut econòmic de la Diputació de Barcelona. Per donar-lo a conèixer el dia 8/06 es va presentar en roda de premsa al mitjans de comunicació (veure apartat d’imatges relacionades).

L’arborètum, que és el principal pulmó verd de la ciutat, alberga més de 700 arbres de 60 espècies diferents. En prop de 4 hectàrees acull una mostra de la principal vegetació  de ribera del curs alt, mig i baix dels rius mediterranis. La senyalització que hi havia en un inici s’havia anat fent malbé amb els anys, de forma que s’havia perdut la seva vessant educativa. Així el nou recorregut virtual fa possible que l’espai torni a actuar com a indret d’aprenentatge òptim per a l’educació ambiental. El recorregut no només s’adreça a la població, sinó també als possibles turistes i a tots els instituts i escoles de la comarca.

Les prop de 100 entrades específiques que hi ha distribuïdes al llarg de tot l’arborètum seguint el curs del torrent de Tarrés (des de la Plaça Sangles i Alsina fins a la Font de Tarrés) permeten conèixer els arbres, la fauna associada als ambients de ribera, curiositats sobre l’aigua i el riu Ter, poesia temàtica, així com també la història dels diferents indrets.

Per informar del recorregut i de com gaudir-lo s’han instal·lat tres fites informatives als principals punts d’accés de l’espai. Des de l’Ajuntament i l’Institut del Ter us convidem a gaudir del nou recorregut virtual que permet descobrir la riquesa ambiental i cultural de l’arborètum d’una manera diferent!

Participants RP

Imatges relacionades

  • Alumnes RP
  • Fitó

Comparteix