L’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, signa l’Acord nacional per l’Agenda 2030 a Catalunya, amb el compromís de treballar per l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible

L’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, va participar en la primera reunió plenària de l’Aliança Catalunya 2030, on es van presentar les noves entitats adherides, entre les quals l’Ajuntament de Manlleu. Es van reunir representants de més de 60 organitzacions membres de l’Aliança Catalunya 2030 (entitats públiques i privades) per començar a treballar el pla d’acció per accelerar l’assoliment dels ODS. L’alcalde va assistir a l’acte presencialment, el passat 29 d’abril al Palau de Pedralbes de Barcelona, i en David Bosch, regidor d’Indústria i Agenda 2030, hi va assistir de forma telemàtica.  

La reunió va estar organitzada pel Consell Assessor pel Desenvolupament Sostenible (CADS) de la Generalitat de Catalunya i va estar encapçalada per la secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas, el president del CADS, Ramon Roca, i el director general del Consell, Arnau Queralt.

La sessió va servir per definir el calendari de reunions de l’organisme i el pla de treball per a l’any 2022, així com per tractar el procés de participació de l'Aliança en la definició dels 10 reptes per al desenvolupament sostenible i les polítiques palanca. El pla d’acció que es va discutir a la reunió inclou la realització de reunions trimestrals amb tots els membres de l’Aliança Catalunya 2030, i iniciatives formatives sobre aspectes clau per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) amb una perspectiva multisectorial.

Finalment, es va realitzar la signatura d'adhesió per part dels nous membres, entre ells l’Ajuntament de Manlleu i les altres organitzacions públiques i privades compromeses amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El Ple de l’Ajuntament de Manlleu va aprovar el febrer 2021 l’adhesió a l’Aliança Catalunya 2030, impulsada pel Govern de Catalunya a través del CADS, per complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de de les Nacions Unides i el Full de Ruta de l’Agenda 2030 Manlleu. Aquest, recull els 35 compromisos a assolir al municipi amb objectius socials, econòmics i ambientals que inclouen 122 actuacions.

Des de llavors, hem continuat avançant en l’assoliment dels ODS del full de ruta de l’Agenda 2030 Manlleu i treballant de forma transversal i coordinada amb les diferents àrees municipals i amb els agents socials i econòmics vinculats al nostre municipi.

IMG_2964.JPG

Imatges relacionades

  • IMG_2966.JPG
  • IMG_3020.JPG
  • IMG_2954.JPG

Comparteix