Dissabte 7 de maig al matí van recórrer el camí fins a l’ermita de Sant Jaume de Manlleu, recollint residus abandonats a la vora del camí.

L’activitat va començar a les 10.30h del matí i es va allargar fins quasi les 13h del migdia. Una vintena de persones van participar a la jornada per recollir residus de l’entorn natural de Manlleu.

Van recollir 7 saques grans plenes de residus, on hi havia envasos de plàstic, bricks i llaunes, envasos de paper i cartró, runa i sobretot residus de fracció resta.

Cap a les 12h del matí, van arribar a l’ermita de Sant Jaume i van parar per esmorzar. Es va aprofitar l’ocasió per parlar sobre quines opcions hi ha per evitar generar residus quan mengem fora de casa (boc'n'roll, tupper, ampolla reutilitzable...).

La jornada va acabar amb la classificació dels residus que s’havien recollit i es van llençar al contenidor corresponent.

Aquesta activitat s’ha organitzat des del Departament d’Agenda 2030 i el Departament d’Educació de l’Ajuntament de Manlleu, conjuntament amb Go Zero Waste. D’una banda, és una acció inclosa al programa d’activitats de “Dissabtes en Família” coordinades amb Xarxampa de Manlleu. D’altra banda, s’emmarca en la campanya “Mou-te pel residu zero a Manlleu” que té el doble objectiu de reduir residus i promoure el comerç local.

Aquesta iniciativa està alineada amb els Objectius de Desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i amb el Full de Ruta de l’Agenda 2030 Manlleu. Concretament, contribueix a l’ODS 11 ‘Ciutats i Comunitats Sostenibles’ i a l’ODS 13 ‘Acció Climàtica’.

Durant els dies 6, 7 i 8 de maig, s’han organitzat accions de neteja com aquesta de Manlleu, arreu d’Europa, en el marc de Let’s Clean Up Europe 2022. Aquesta campanya és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment en espais naturals. Però l’objectiu no és recollir més i més residus cada any, sinó prevenir que s’abandonin o aboquin de forma incontrolada al medi ambient.

Tothom pot col·laborar i contribuir a mantenir l’entorn més net. Respectem i protegim el medi ambient!

Clean Up 1.jpg

Imatges relacionades

  • Clean Up 2.jpg
  • Clean Up 3.jpeg
  • Clean Up 4.jpeg

Comparteix