INICI / TEMES / Informació / Notícies

Amb motiu del primer aniversari de la guerra a Ucraïna, demà, divendres 24 de febrer, a les 12h, es faran concentracions silencioses de cinc minuts davant les portes dels ajuntaments i entitats locals per mostrar la nostra solidaritat amb la població ucraïnesa i els seus milions de desplaçats, i també per urgir el final del conflicte bèl·lic originat pel President rus contra la nació d’Ucraïna i el restabliment de la pau i la legalitat democràtica internacional.

Un any després de l’inici de la invasió russa a Ucraïna, expressem la nostra profunda preocupació per la perllongació del conflicte bèl·lic i pel patiment que està causant en la població civil. Com a representants de ciutats i pobles, volem mostrar el nostre suport al poble ucraïnès i un gran respecte pel seu coratge i resiliència.

A mesura que l'escalada nuclear s'ha entrellaçat amb aquest conflicte, amb reiterades amenaces per part de Rúsia d’utilitzar armes nuclears, augmenten els riscos de destrucció indiscrimiada amb  conseqüències catastròfiques per a les persones i pel planeta. Per això demanem al govern rus que aturi la seva amenaça nuclear i instem la comunitat internacional a denunciar sense matisos aquest comportament tan immoral com perillós.

Les nostres ciutats, amb una ciutadania solidària i compromesa amb la pau, han ofert suport a les persones que fugen del conflicte. Sovint, aquesta disposició ha estat marcada per la nostra pròpia història local, marcada per haver viscut de primera mà el refugi i la guerra.

Ens comprometem a continuar col·laborant per alleujar el patiment de la població i manifestem la nostra disposició a participar en la reconstrucció del país i la reparació dels danys que aquesta guerra inútil ha causat no només a Ucraïna, sinó també a tot el nostre continent compartit.

Demanem als representants dels països del món que alcin les seves veus en favor de la pau, la solidaritat i la justícia i facin pinya per construir un sistema multilateral més sòlid, inclusiu i eficient que faci aquests ideals possibles. Necessitem que la comunitat internacional s’impliqui en nous esforços diplomàtics per silenciar les armes i preservar la vida i els drets humans de la ciutadania que està patint les conseqüències del conflicte bèl·lic.

Mentre ens comprometem a jugar el nostre paper en la construcció d'una Europa més pacífica, donarem suport a les accions que s’emprenguin per aconseguir la fi del conflicte i per assolir un món en pau i lliure d’armes nuclears.

230222 alcaldes_x_la_pau.jpg

Comparteix