La creació d’un Institut Escola i la reubicació de part dels estudis postobligatoris contribuiran a impulsar Manlleu com la ciutat de l’FP a Osona.
La reordenació del mapa escolar de la població deixa una proposta formativa equilibrada entre centres públics i concertats i és una aposta clara per la igualtat d’oportunitats i la lluita contra la segregació escolar i urbana.

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha anunciat avui un procés de reordenació del mapa escolar de Manlleu de la mà de l’Ajuntament de la localitat, que tindrà lloc al llarg de diferents cursos escolars i es farà seguint criteris de lluita contra la segregació i d’impuls de la Formació Professional a la ciutat i la comarca. El titular d’Educació i l’alcalde de la ciutat, Àlex Garrido, s’han reunit avui amb les direccions dels centres educatius per explicar-los aquestes novetats.

Així, al solar on està ubicat actualment l’Institut del Ter, que té dues línies i ocupa mòduls prefabricats, s’hi farà un nou Institut Escola en un edifici de nova construcció.

A més, l’altre canvi significatiu en l’oferta educativa de la localitat serà que l’edifici que actualment acull l’Escola Puig-Agut acabarà convertint-se en una segona seu de l’Institut Antoni Pous i Argila (un centre de referència que necessita créixer en espais) per acollir part de la seva oferta d’educació postobligatòria.  

Aquestes mesures, segons el Departament i el consistori, contribuiran a la lluita contra la segregació escolar i urbana al municipi. Ambdues institucions han destacat l’aposta de Manlleu pel creixement de l’oferta d’FP al nord de la comarca d’Osona. Situar un centre d’ensenyaments postobligatoris al barri de l’Erm, a més, serà una acció que contribuirà a dotar-lo de més serveis i equipaments de ciutat. El centre acollirà alumnat de Manlleu i d’altres poblacions properes.

230303 conseller_Cambray_reunió.jpg

Comparteix