INICI / TEMES / Informació / Notícies

Manlleu ha acollit a alumnes de PFI de diverses poblacions en una jornada de formació de poda en alçada i trepa

El passeig del Ter de Manlleu ha acollit aquest dimecres una activitat formativa de poda en alçada i trepa. S'adreçava a l’alumnat dels PFI (Programes de Formació i Inserció) de la família agrària de les poblacions de Puig-reig, Manlleu, Vic, Solsona i Malla: en total, 4 grups del PFI d’auxiliar de Vivers i jardins i 1 grup de PFI d'Activitats forestals.

L’objectiu de l’activitat era promoure el treball en xarxa de docents i alumnat dels PFI de la mateixa família professional de diferents indrets, amb la prevenció de riscos laborals com a protagonista i mitjançant una activitat d'interès per l'alumnat i, alhora, amb un punt lúdic. El projecte comprèn diferents activitats: trobades entre els docents per a l’organització i coordinació del projecte, treball a l’aula del projecte i finalment, la sortida de tots els grups i docents amb personal qualificat i materials de seguretat per la demostració i pràctica de la poda en alçada i trepa.

Així, doncs, un total de 50 persones, entre alumnes i docents, han compartit aquest dimecres al matí d’una jornada de formació en un entorn immillorable i han pogut aprofundir en el coneixement de la Prevenció de Riscos Laborals, el codi de bones pràctiques, els agents materials, els riscos i mesures preventives i les aplicacions en els diferents vessants d’actuació en el medi ambient.

Els PFI (Programes de Formació i Inserció), són programes formatius d’un curs de durada adreçats a joves de 16 a 21 anys que no han obtingut el graduat d’ESO. Aquesta formació els permet accedir al món laboral amb un certificat de professionalitat de nivell 1 o bé continuar estudiant un Cicle Formatiu de Grau Mitjà. El PFI de Manlleu depèn de l’INS Antoni Pous i es duu a terme amb la col·laboració de l’Ajuntament, que es fa càrrec de la formació professionalitzadora. Els perfils professionals que es poden cursar a Manlleu són Auxiliar de Vivers i Jardins Auxiliar d’hoteleria, cuina i serveis de restauració. Concretament, la formació especialitzada en vivers i jardins del PFI de Manlleu aquest curs la fa la cooperativa Sambucus.

 

230517 Formacio PFI (7).jpg

Imatges relacionades

  • 230517 Formacio PFI (6).jpg
  • 230517 Formacio PFI (1).jpg
  • 230517 Formacio PFI (8).jpg
  • 230517 Formacio PFI (4).jpg
  • 230517 Formacio PFI (5).jpg
  • 230517 Formacio PFI (3).jpg
  • 230517 Formacio PFI (2).jpg

Comparteix