INICI / TEMES / Informació / Notícies

El dissabte, 27 de maig, el Teatre municipal de Manlleu, serà la seu del Manlleu Actua d’enguany. Des de les 12 del migdia es podran veure les diferents representacions amb entrada gratuïta.
La primera obra representada serà l'espectacle de creació col·lectiva Arma de construcció massiva, del Teatre Centre de Manlleu, en la qual els joves intèrprets han reflexionat sobre l’escola i l’educació.

El Teatre Municipal de Manlleu acollirà quatre obres de teatre protagonitzades per joves de l’Escola Teatre de Piera, el Centre de Formació Teatral El Galliner de Girona, el Teatre Centre de Manlleu i l’Escola Hamlet de Sant Boi de Llobregat, que s’estrena en la seva participació al ‘ManlleuActua. Mostra d’escoles de teatre de Catalunya’. Aquesta nova edició de la mostra aplegarà 78 joves actors i actrius, diversos gèneres teatrals i temes de molta actualitat.

El Galliner de Girona presentarà una obra pròpia a les 16.00 h: Entropia, una reflexió sobre els efectes devastadors de l’activitat de l’home en el planeta.

Les funcions es reprendran a les 17.30 h amb el clàssic Antígona. Els alumnes de l’Escola de Teatre de Piera han volgut dur el debat feminista a escena a través d’aquesta obra de Sòfocles.

I el ManlleuActua 2023 finalitzarà amb música amb l’espectacle Hamlet a Broadway, en el qual 39 intèrprets de l'escola de Sant Boi de Llobregat cantaran i ballaran alguns dels grans números del teatre musical.

Aquesta jornada és també un dia de trobada i d'intercanvi entre els i les joves que estimen el teatre. Dues activitats paral·leles, exclusives per als participants, complementen la mostra: Un taller d’Iniciació a la Màscara, amb Pere Ferran i Meritxell Morera, a les 9.30 h a l’Espai Rusiñol; i el dinar de cohesió que se celebra cada edició a Can Puget.

L’entrada a totes les obres de teatre és gratuïta. El públic pot adreçar-se directament al Teatre Municipal de Manlleu el dissabte 27 de maig, a partir de les 12.00 h.

El ‘ManlleuActua. Mostra d'escoles de teatre de Catalunya’ està organitzat per la Fundació Antiga Caixa Manlleu, amb el suport de l’Ajuntament de Manlleu i el Teatre Centre. Com en les anteriors edicions, un grup de joves voluntaris del municipi col·laboren en les tasques de comunicació i organització.


Horaris:

12.00 h.: Arma de construcció massiva, del Teatre Centre de Manlleu

16.00 h.: Entropia, El Galliner de Girona

17.30 h.: Antígona, Escola de Teatre de Piera

19.00 h.: Hamlet a Broadway, Escola Hamlet de Sant Boi de Llobregat

 

ManlleuActua any 2023

Comparteix