INICI / TEMES / Informació / Notícies

El passat divendres, 16 de juny, es va lliurar el XXIX Premi de Narrativa Ciutat de Manlleu a la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA.

Els membres del jurat del XXIX Premi de Narrativa Ciutat de Manlleu, format per Helena Batlle Julià, David Muñoz Roselló i Anna Piella Cros, un cop revisats els cent treballs presentats en aquesta convocatòria i un cop efectuades les votacions van donar com a guanyadora l’obra:

1r PREMI: ‘TOTA PEDRA FA PARET’ de Mercé Estrela Tena (València)
I com a finalistes:
1r finalista: ‘LA MORT D’UN MORT’ de Josep Martínez Lladó (Torelló)
2n finalista: ‘L’ORDRE DEL DUC’ de Josep Maria Prió Peralba (Cerdanyola del Vallès)
3r finalista: ‘SMARC’ de Pol Rifà Rovira (Vic)

L’objectiu del certamen és retre homenatge a la literatura com a vehicle de l’expressió humana. L’obra guanyadora i les obres finalistes es publicaran, juntament amb les obres de l’edició de l’any 2024, en un llibre per Témenos edicions.

VALORACIÓ RELATS JURAT
1r PREMI
‘Tota pedra fa paret’, de Mercé Estrela Trena (València)
Per l’evocació a les arrels i als orígens. Amb un relat molt ben estructurat, un bon ritme i un vocabulari molt ric, ‘Tota pedra fa paret’ conta una història familiar i costumista que atrau per la delicadesa de les paraules i la intensitat dels esdeveniments.

1r finalista
‘La mort d’un mort’, de Josep Martínez Lladó
Per tractar un tema tant tabú com encara és la mort des d’una mirada fresca i allunyada d’artificis. Per l’originalitat i la força que prenen els personatges, que ens han fet passar una molt bona estona de lectura.

2n finalista
‘L’ordre del duc’, de Josep Maria Prió Peralba
La història de Josep Maria Prió destaca pel toc salvatge i tan intern que desperten les passions humanes, escrit sense complexos i que utilitza un vocabulari tan punyent com els fets que relata. Una visió sincera sobre què significa ser jove, amb tots els dubtes - encara per resoldre - que genera el fet d’acceptar-se a un mateix.

3r finalista
‘SMARC’, de Pol Rifà Rovira
‘SMARC’ és el viu retrat de l’absurditat humana i les relacions per conveniència. El toc d’humor ens acompanyarà al llarg d’aquesta història d’estira-i-arronses i situacions inversemblants amb certes reminiscències dels autors catalans més irònics com poden ser Pere Calders o Quim Monzó. Ironia i crítica a parts iguals.

230619 lliurament_premis_narrativa.jpeg

Comparteix