INICI / TEMES / Informació / Notícies

Avui corren per xarxes socials dues fake news de Manlleu. Una és el vídeo d’una baralla ocorreguda al passeig de Sant Joan i l’altra, la imatge d’un home que presumptament ha robat a més d’un habitatge de la nostra ciutat. 

El primer vídeo, el de la baralla, publicat aquest passat cap de setmana, el 19 d'agost de 2023, és d’una baralla ocorreguda el febrer de 2022. La segona imatge, la d'un home que roba utilitzant escuradents com a marcadors per saber si els habitatges estan buits o no, no és de Manlleu.

Referent a aquesta segona imatge, on es parla de la “tècnica dels escuradents”, comentar que a diverses poblacions d’Osona s’ha detectat algunes persones fent marques a les portes, amb escuradents o amb cola líquida, per comprovar si als habitatges hi ha moviment o no. La Policia Local de Manlleu, coneixedora d’aquests fets, ja ha augmentat la vigilància. Com sempre, agraïm la col·laboració ciutadana que estem rebent per informar-nos d’aquests fets.

Ajuda’ns a lluitar contra la desinformació no compartint informacions no contrastades!

Aprofitem per compartir-vos alguns consells d'Internet Segura per detectar de forma ràpida i senzilla les notícies falses:

https://internetsegura.cat/com-detectar-fake-news/?cn-reloaded=1

 

Imatges relacionades

  • 230821 fake_news_portada.jpg

Comparteix