INICI / TEMES / Informació / Notícies

Entre el 7 i 11 de maig es repartirà compost gratuïtament a la deixalleria.

L’Ajuntament de Manlleu s’ha adherit a la Setmana Internacional del Compost i per aquest motiu es regalarà compost a la deixalleria (màxim 20 litres/persona, volum equivalent al d’una galleda).

 

Per obtenir el compost només cal portar un recipient adequat per omplir-lo quan es vagi a recollir a la deixalleria municipal situada al c/ Eduard Rifà, 74-76 (Polígon El Verdaguer), dins els següents horaris:

  • De dimarts a divendres: de 09:00h a 13:00h i de 16:00h a 19:00h.
  • Dissabtes: de 9:00h a 14:00h.

 

El compost és el producte resultant de la descomposició aeròbia de la matèria orgànica mitjançant el procés de compostatge, que reutilitzat en el sector agrícola, és una eina per a la millora de la fertilitat dels sòls i dels cultius. Les restes vegetals que es porten a la deixalleria de Manlleu són compostades a la planta de Fervosa, d’on prové el compost que es regalarà durant la setmana ICAW.

Per a més informació sobre el compostatge pots consultar la web de l’Agència de Residus de Catalunya:

 

Setmana Internacional del Compost. ICAW. Agència de Residus de Catalunya (gencat.cat)

 

La Setmana Internacional del Compost (ICAW) es va iniciar al Canadà el 1995 i amb el temps s’ha anat estenent a altres països. Aquesta iniciativa ha continuat creixent a mesura que més entitats, centres educatius i organitzacions s’hi van adherint. Hi ha molt municipis adherits a la Setmana Internacional del Compost que ofereixen activitats relacionades amb el tema, consulta la pàgina de l’ICAW per descobrir-les.

imatge_icaw.jpg_771286797.jpg

Comparteix