INICI / Prevenció i atenció a les drogodependències i conductes de risc

Prevenció i atenció a les drogodependències i conductes de risc

A través del Pla de prevenció de drogodependències, els ajuntaments organitzen activitats adreçades als centres educatius i als joves per evitar o reduir el consum
de drogues entre els joves.

Activitats i serveis que s’ofereixen:

  • Campanyes de sensibilització, xerrades, tallers, exposicions, obres de teatre... sobre drogues legals, com el tabac o l’alcohol, i drogues il·legals.

  • Servei directe a les famílies i als joves que volen orientació sobre el consum de drogues.S’ofereix a través del programa DRAC del Consell Comarcal, i dels serveis socials municipals.

El Pla compta amb la participació de diverses àrees de l’Ajuntament (la Policia Local, Àrea de Benestar Social, Educació, Salut Pública, etc.), els Mossos d’Esquadra i el CAP de salut del municipi.

Els ajuntaments de tota la comarca tenen implementat el programa PASA (Programa alternatiu a la sanció administrativa). Es tracta d’una intervenció socioeducativa per als joves menors sancionats per primera vegada per consumir drogues al carrer.

Els joves sancionats poden demanar als Mossos d’Esquadra participar en aquest programa a canvi de la sanció. La Policia Local o els Mossos els facilitaran el telèfon de serveis socials. Tenen 15 dies per fer la sol·licitud. Un educador social del municipi oferirà atenció directa a la família i al jove.

 

Qui pot rebre aquest servei?

Famílies, joves i escoles
S'ha de pagar?

No
Com accedir-hi?
Per a les activitats als centres educatius, cal consultar el catàleg Salut Jove! que es lliura cada curs escolar als centres del municipi.

Per accedir al Programa DRAC del Consell Comarcal:

- Atenció virtual: www.osonajove.net/drac

- Atenció telefònica: 607 24 60 11

- Atenció personal: concertar cita prèvia:

C.Bisbe Morgades, 15

Sílvia/Roger

Tel. 607 24 60 11

Email: drac@ccosona.net